ARHITECTURA CASELOR DIN LEMN CLCASPECT PREMIUM, PERSONALITATE, ARHITECTURĂ ADAPTATĂ ORICĂRUI PEISAJ

STRUCTURA DE LEMN IN CADRE

Structura  in cadre de lemn glulam  este elementul determinant  pentru aspectul caselor noastre. Grinzile longitudinale si transversale  duble ce se prelungesc dincolo de limita lor functionala dau o nota distincta acestui tip de casa , un aspect distins si cald. Stalpii de lemn la vedere completeaza armonios aspectul exterior al casei . La interior lemnul lasat la vedere , putand fi vopsit in diferite culori , atrage dupa sine un design elegant si primitor totodata ,prin contrast cu albul peretilor. Desigur posibilitatile arhitecturale atat ca design interior cat si exterior sunt nelimitate, structura permitand un mare grad de personalizare. Lemnul lamelar incleiat ofera posibilitatea de a avea deschideri de pana la 20 m si realizarea unor forme curbe deosebite . Imaginatia dvs si arhitectului sunt singurele limite.

SUPRAFATA VITRATA

Suprafetele vitrate mari ce acopera peste 50 % din fatadele casei constituie al 2 lea element definitoriu al arhitecturii CLC .   Spectacolul de lumina este asigurat indiferent de perioada din zi , fie ca sunteti inauntrul sau in afara casei. Designul tamplariei reprezinta unul dintre principalele obiective in momentul proiectarii. Se acorda o atentie speciala acestui element datorita rolului definitoriu pe care il are in arhitectura finala a casei . Pentru ca se utilizeaza suprafete vitrate de dimensiuni mari , cu cat mai putine  divizari atat rama folosita cat  si sticla trebuie sa fie de calitate deosebita. Folosim numai profile din PVC din gama de varf - Rehau Geneo ( vezi prezentare- fisier pdf sau link) sau profile de aluminiu Shuco ( vezi prezentare- fisier pdf sau link)   - profile ce au o rezistenta mecanica deosebita si  un coeficient de  transfer termic foarte  redus.Geamul termoizolant este tripan, alcatuit dintr-o foaie de 6 mm acolo unde sunt suprafete mari , o foaie de 4mm low-e si una 4 anotimpuri cu o latime totala de 44 mm.Coeficientul de izolare termica al ansamblului profil – geam termoizolant nu depaseste 0,9 w/m2k.Storurile sub forma de rulouri pot fi din aluminiu sau pvc si se monteaza in principal la parter pentru o protectie antiefractie crescuta si contin si plasele de insecte tip rulou. Acestea pot avea actionare manuala, cu telecomanda sau pot avea actionarea inclusa in sistemul SMART.


ACOPERISUL

 

Acoperisul are inclinatii atent studiate, cuprinse intre  22 si 30 grade pentru a se armoniza cu acest tip de arhitectura . Desi alcatuit simplu in 2 ape streasina geneoasa cu latime de 1,50 m il va face intotdeauna deosebit.                                                                                                                                                                                        Invelitoarea va fi atent selectionata. Se pot folosi 3 tipuri de invelitori :

    • Tabla Lindab , aceasta avand un aspect deosebit si caracteristici de rezistenta dintre cele mai bune . Se poate comanda si cu aspect granulat.
    • Tigla Bramac de o calitate deosebita , cu aspect si granulatii deosebite
    • Nu in ultimul rand va propunem sa aveti indrazneala de a avea invelitoare din stuf . Executata de specialisti in acest domeniu exclusivist , stuful va conferi un aspect elegant , fiind tot odata si foarte rezistent in timp.

BALUSTRADELE SI SCARA

Parapetii balcoanelor si al scarilor vor fi executati  intotdeauna din sticla pentru a nu intuneca cu nimic spectacolul de lumina, care  este garantat, indiferent de ora  : fie va aflati in interiorul casei ziua de unde  puteti admira peisajul si va puteti bucura de lumina omniprezenta  fie seara  cand exteriorul luminat al casei va deveni punctul de referinta . Sticla folosita este securizata , asigurand protectie maxima . Balustradele exterioare pot fi executate din inox sau aluminiu pentru o nota moderna  iar acolo unde incadrarea in peisaj o cere pot fi executate  din lemn pentru o legatura mai puternica cu natura.

Fie ca este executata din lemn sau metal scara  va fi la fiecare casa un element atent studiat constituind un element decorativ in sine . Totdeauna acesta va fi pusa in valoare atat prin selectionarea atenta a finisajelor  treptelor si a balustrazii cat si prin pozitionarea acestea astfel incat sa poata fi usor admirata .


DESIGNUL OPEN-SPACE, SUPANTA

Designul aerisit si lejer  al parterului implica totusi o delimitare  atent studiata. Diferitele zone si functiuni  au o fluenta impecabila in exploatare. Supanta este un alt element des folosit in proiectarea caselor CLC .

 Vederea unei portiuni a parterului cand sunteti la etaj este un alt element definitoriu al caselor noastre .Locul de unde veti putea  cuprinde cu privirea 2 nivele odata va deveni unul dintre  hotspot-urile casei . Supanta este un element arhitectural deosebit ce adauga eleganta interiorului casei dumneavoastra.