INSTALAȚIILE CASELOR CLCSISTEME ȘI MATERIALE MODERNE, CONFORT MAXIM

Instalatia de incalzire 

Instalatia de incalzire se va executa in pardoseala . Caldura este radiata pe toata suprafata camerei de jos in sus , astfel confortul termic in zona picioarelor este superior incalzirii clasice cu radiatoare. Pentru instalatia de incalzire in pardoseala este folosita teava Purmo sau Rehau, iar centrala termica este in condensatie marca Viessmann sau Immergas Temperatura poate fi controlata individual in fiecare camera prin sistemul SMART.

Instalatia electrica 

Instalatia electrica  are ca principal element inovator pozitionarea prizelor si intrerupatoarelor. Datorita suprafetelor vitrate mari  si a procesului de prefabricare unele  prize vor fi montate in pardoseala. Sistemul nu este nou, fiind folosit cu succes la cladirile de birouri si are ca principale  avantaje usurinta crescuta in utilizare si costul redus .

Instalatia sanitara si de alimentare cu apa 

 Pentru instalatia sanitara si de alimentare cu apa se e va folosi teava cu memoria formei de la Rehau sau Wirsbo , de cea mai buna calitate. Aceasta teava are o garantie de 100 de ani in camp iar  imbinarile executate corect sunt practic  indestructibile.Sistemul de drenaj al apelor pluviale 

Sistemul de preluare a apelor pluviale provenite de pe acoperisul casei este constituit din jgeaburi si burlane prin care apa va fi preluata si directionata catre sistemul de canalizare.Se pot instala de asemenea la cererea beneficiarului sisteme de colectare si filtrare a apei ce poate fi utilizata cu scop menajer sau de dispersare a apelor pluviale acolo unde este cazul.

Sistemul de drenaj perimetral 

Sistemul de drenaj perimetral este cel care asigura ca apa nu se va infiltra niciodata aproape de structura de lemn a casei pentru a nu periclita integritatea acesteia.Astfel pe tot perimetrul caseia va fi prevazut un sistem de drenaj ingropat constand intr-o o rigola pentru apa la nivelul solului si o teava colectoare cu strat de filtrare avand rolul de a prelua eventualele infiltratii mai adanci. Se asigura astfel in permanenta un grad de umiditate cat mai scazut. Aceste sistem nu este optional , el fiind o componenta obligatorie prin protectia ce o asigura structurii de lemn.

Sistemul de ventilatie

Sistemul de ventilatie este unul complex, si este realizat complet automatizat.Fiecare camera va avea o priza de aer proaspat actionata electric.Scopul sistemului este de a asigura mereu o calitate corecta a aerului din incapere dar si de a contribui la asigurarea temperaturii optime, cu o interventie cat mai redusa a sistemului de climatizare, putandu-se realiza astfel incalzirea sau o racierea suplimentara a camerei, pana la atingerea temperaturii setate. Se va reduce astfel considerabil consumul de current si gaze prin armonizarea climatului interior cu cel exterior. Sistemul poate fi actionat si programat pe fiecare camera , putand sa lucreze automat sau prin interventia utilizatorului. Acesta va fi cuplat bineinteles la sistemul SMART. Acest sistem este optional .